Esther - Nikki Smedts

Ik ben Nikki Smedts, maar liefst 26 lentes jong en geboren in Blerick.

 

Na twee jaar te hebben gewoond in Eindhoven, woon ik sinds kort weer in het mooie Venlo.

 

Door de beruchte groep 8 musical, was ik helemaal verkocht. Ik werd blij van acteren, zingen en dansen. Ik haalde mijn energie eruit. Dus vanaf dat moment was ik echt een “toneelmens”. Na een paar jaar musicalles te hebben gevolgd in Venlo, ben ik gestopt. Voor mijn opleiding Muziektherapie, die ik toen in Nijmegen heb gevolgd, ben ik toen op pianoles en zangles gegaan. Mijn hobby moest dus even op pauze.

 

Via via kwam ik weer terecht op een stichting in Venlo die musicals op de planken zetten met studenten. Dit heb ik 5 jaar met heel veel liefde gedaan. Maar na 5 jaar was ik klaar voor een nieuwe uitdaging.

 

Oftewel de Passiespelen. Ik had natuurlijk wel eens gehoord van de Passiespelen, maar ik was er nog nooit geweest. Een vriend van mij speelde al “zijn hele leven” mee en spoorde mij aan om ook auditie te doen.

 

Dus met zenuwen in de buik heb ik toen auditie gedaan. En tot mijn grote verrassing had ik toch een sprekende rol. Esther.

 

Al vanaf het begin heb ik me aan mogen sluiten bij deze fijne familie. De dingen die we samen al hebben meegemaakt zullen me altijd bij blijven. Alle nieuwe mensen die we hebben leren kennen, de fotoshoot in Luik, alle avondjes in de Take 5 na de repetitie en natuurlijk niet te vergeten: Jeruzalem.

 

We waren op weg naar een fantastische première. 10 mei 2020. De dag die nu bekend staat dat iedereen thuis zat (of in ieder geval iets anders te doen had).

 

In plaats daarvan moesten we onszelf en elkaar troosten. Door middel van de filmpjes van Cees, onze skypegesprekken en whatsapp.

 

Ik moet bekennen dat ik het soms lastig vind om hoop te houden. Maar dan, tijdens een repetitie, als ik iedereen weer zie, gaat het toch wel kriebelen. We gaan er hoe dan ook iets moois van maken, maar het belangrijkste: ik ben blij dat ik deel uitmaak van de Passiespelfamilie.