Hanna - Carla Nijzink

Voor Mario´s site ga ik even zitten om me voor te stellen. Mijn naam is Carla Nijzink. Ik ben getrouwd en ik heb twee prachtige dochters waarvan de passiespelers er eentje, Lotte, kennen. Ik werk in Eindhoven, maar vanaf het moment dat het Coronavirus is uitgebroken, was Brabant al snel verboden gebied en werk ik van huis uit, en dat duurt nu al vanaf ongeveer half maart.

Naast het werk besteed ik veel tijd met Stichting musical Stella Duce. Deze stichting verzorgt musicallessen voor kinderen vanaf 5 jaar. Onze stichting telt ongeveer 160 kinderen en jongeren.

Ik maak onderdeel uit van een vijfkoppig bestuur en mag ook spellessen verzorgen. Het is heerlijk om met kinderen te werken, ze komen binnen als een verlegen mensje en staan een jaar later te stralen op het podium, fantastisch. Verder ben ik nog betrokken bij de regie van de Flarussen, een toneelgezelschap in Blerick. Dus ik kan, althans buiten Coronatijd, mijn tijd wel kwijt, maar wat ís het leuk om te doen!! Bij de passiespelen, waar ik voor het eerst mocht meedoen in 2015 als moeder van Judas, ben ik besmet met een mooier virus, het passiespelenvirus. Wat was het een prachtige ervaring in 2015. Mensen die ik daar heb leren kennen, een meer dan hartelijk welkom in de groep passiespelers, een warm bad. De vraag of het nog een keer zo mooi kon worden, heeft mij even doen twijfelen of ik opnieuw zou auditeren voor de versie van 2020. Maar ja, eenmaal besmet, heb je eigenlijk geen keuze, dus gaan! Gelukkig heb ik ook in deze versie een rol gekregen. Ik speel de rol van Hanna, de (vrouw van de) ezelhandelaar. Ik speel een groopie, zeg maar de superfan, van Jezus. Heerlijk toch? Maar wie had ooit kunnen voorzien dat er een virus zou opstaan dat wereldwijd mensenlevens zou kosten, de wereld zou platleggen, en onder andere onze voorstelling zou doen afgelasten. Maar als Corona ons verder spaart, laten we ons dan gelukkig prijzen, en vanaf 18 april 2021 een prachtig passiespel neerzetten met zijn allen.