Rifka- Femke Engelen

Hoi, mijn naam is Femke Engelen en ik ben 18 jaar oud. Ik woon in Swalmen en ik heb nog een jonger broertje. Ik heb dit jaar mijn Havo diploma behaald met een cultureel pakket. Ik heb muziek en drama als eindexamenvakken gehad. Ook zat ik bij de toneelclub op school, waar we 1x in t jaar mee deden optreden op school en ik heb met de groep aan de kunstbende meegedaan.

 

De toneelkriebels kwamen tijdens de groep 8 musical, waarbij ik de rol van Marijke Helwegen mocht vertonen. Door de vele leuke reacties die ik die avond kreeg ben ik naar een middelbare school gegaan die een cultuurprofiel school was. Ik heb daar echt een hele toffe tijd gehad! Ik start na de zomervakantie aan de opleiding muziektherapie.

Ik had, om heel eerlijk te zijn, nog nooit van de passiespelen gehoord. Ik kwam op facebook een advertentie tegen dat er audities gehouden werden en ik heb me daar heel impulsief voor aangemeld. Ik kreeg op het begin nog geen rol maar na een aantal repetities mee gedaan te hebben kreeg ik uiteindelijk toch een tekstrol: de opstandige puber Rifka, op mijn lijf geschreven hoor ik nog steeds iedereen zeggen.

 

Ik kwam binnen (als vreemdeling) bij de Passiespelen en meteen voelde ik het warme familie gevoel. Tijdens de jeruzalemreis van januari 2020 werd de band van de groep alleen maar sterker en sterker en ik vond de repetities steeds leuker worden. Helaas door het corona virus werd alles stilgelegd en werden de vrijdagavonden en de zondagen saai. Opeens heel veel tijd over!

 

In april heb ik mijn laatste toets gemaakt en toen kreeg ik al vakantie. Ik ben toen veel gaan werken, heb mijn aanhanger rijbewijs gehaald en heb me veel gefocused op de band met mijn pony, wat ook een hele grote hobby van mij is.

Ik hoop dat we na de zomervakantie de repetities weer mogen voortzetten en het net zo gezellig wordt als voor de corona, maar daar ga ik zeker wel van uit. We hebben zo leuk contact gehouden met z’n allen tijdens de corona periode, dus dat moet zeker goed komen. Voor mij gaat het denk ik op het begin niet zo druk worden vanwege veel online lessen, maar zodra er weer volop naar school gegaan mag worden gaat het druk worden, want ja die propedeuse moet toch echt behaald worden.  Maar ik heb er alles voor over om bij de passiespelen te blijven en tijdens alle shows 100% power te geven.

 

Eerst vond ik het heel erg jammer dat de voorstellingen dit jaar niet doorgingen, maar later bedacht ik me…. We zijn nu wel nog een jaartje langer samen!

 

Groetjes Femke Engelen