Helleveeg / Koor  – Ineke Willemse

Ik ben Ineke Willemse en woon sinds 1996 in Limburg. In 2000 heb ik voor de eerste keer meegedaan met de Passiespelen en ben daarna niet meer gestopt.

Het was niet mijn eerste kennismaking. Op 14 jarige leeftijd ben ik, vanuit mijn woonplaats Etten-Leur, met vrienden naar de Passiespelen gaan kijken. Lang daarvoor heeft mijn vader op kostschool gezeten in Tegelen. Niet helemaal onbekend in de omgeving van Tegelen dus.

 

Vanaf het begin heb ik in het koor gezongen en als volk meegespeeld. Mijn huidige man, Ap van der Mark, heb ik voor het eerst gezien bij de Passiespelen 2000 en in 2001 hebben we elkaar beter leren kennen. In 2005 zijn we getrouwd tijdens het seizoen van de passiespelen. We zijn samen mee blijven doen en ik heb een aantal kleine rollen mogen spelen. Dit speeljaar ben ik ook weer actief in het koor, heb een bijzondere rol als Helleveeg met een stukje solozang. Op vrijdagavond en zaterdag zijn Ap en ik wekelijks aan de slag gegaan met de muziek en repetities van de vrijdaggroep. Onlangs is alle zang opgenomen in de studio in Munster-Geleen. En bijzondere ervaring voor zowel koor als de solisten.

 

Om een rol te krijgen wordt verwacht dat je een auditie doet, dat heb ik dan ook gedaan met tekst en zang. De zang vind ik niet zo’n punt, teksten is een heel ander verhaal. Mijn hart ligt bij het zingen, dat is al sinds mijn 9e jaar het geval. Ik vind het heerlijk om in de huid van iemand anders te kruipen, tegenstellingen op te zoeken en als helleveeg is daar zeker ruimte voor.

Tijdens de afgelopen jaren heb ik veel passiespelers leren kennen en heeft dit een speciale plaats in mijn hart ingenomen. Dat we nu niet kunnen repeteren en zingen is heel jammer, ik weet zeker dat dit we hier in de toekomst weer van kunnen gaan genieten.

 

Tot ziens in de Doolhof,

 

Ineke