Maria - Marielle Billekens

"Ik ben Marielle Billekens, 50 jaar, mama van een dochter van 17 en een zoon van 15.

 

Ik heb lang in Maastricht gewoond, en toen ik in 2004 na jaren weer terug kwam naar Venlo, zocht ik nieuwe contacten. Die vond ik in de Venlose revue, waarin ik in 2005 voor het eerst op het podium stond (onder regie van Cees). Wat een prachtige wereld ontvouwde zich voor mij ! Ik stond ineens op een veilige vrijplaats om alles te mogen laten zien wat ik in me had aan inleving, emotie, beweging.

 

Dat proefde naar meer, en ik ging spelen in amateur- en semi-professionele producties en diverse ad hoc projectjes. Ik gooide mijn carriere als jurist aan de kant en werd dramatherapeut en

dramadocent. Jiehaa !

 

De Passiespelen zag ik voor het eerst in 2010, en ik ben uiteraard ook gaan kijken in 2015. Toen begon het te kriebelen en heb ik auditie gedaan, en inmiddels maak ik al bijna 2 jaar deel uit van deze geweldige club mensen. En in de mooiste rol die ik voor mijzelf voor dit moment voor kan stellen. Een moeder die wortels en vleugels geeft aan haar zoon en hem verder los moet laten. Een vrouw van rust en liefde, zoals ik zelf ook in het leven wil staan.

 

Wat heb ik al veel kippenvelmomenten gehad zeg, in het BCO-lokaal en buiten in de Doolhof. Zo jammer dat ons proces ineens tot stilstand kwam door die rot-corona. Maar ik weet zeker dat we elkaar op 4 september weer zullen vinden, en er iets prachtigs van gaan maken ! Ik kan niet wachten … "

 

liefs, Marielle